Kunstenaars

Kunstenaars die mee hebben gedaan in de vorige editie waren:


Liz Agostini

Liz Agostini de Oostenrijkse schilderes die in 2011 de bergen verruilde voor het platte Groningse land. Ze heeft in de prachtige luchten en vergezichten, de enorme waterpartijen en vooral de horizon om haar heen een nieuwe inspiratiebron gevonden. Ze toont haar abstracte vertalingen vooral in figuratief abstract schildertrant met acryl, krijt en Nepalpapier. Abstracte schilderijen raken onbewuste gewoontes en vastgeroeste denkwijzen waardoor er meer ruimte ontstaat voor het eigen innerlijk.

Liz-agostini.com


José Bakker

Na van jongs af aan veel getekend te hebben is José in 2007 overgestapt op acryl verf. Inmiddels zijn vele thema’s gepasseerd waaronder landschappen, fantasie figuren, kleurrijke abstractie en vooral veel dieren.Met een voorliefde voor honden heeft Jose zich verder ontwikkeld in het fijne en gedetailleerde werk. Herkenbaar in de vrolijke kleuren en glimmende pretoogjes. Honden, katten en vogels worden vereeuwigd op doek verbonden aan herinneringen van huisdieren, fantasieën en humoristische koppen die ze tegenkomt. Daarnaast maakt José van veel van haar werken anzicht kaarten zodat ze makkelijk te versturen zijn en flierenfluitend door andermans brievenbus passen. Hopend dat een ander met net zo’n lach op het gezicht het werk bekijkt als zij zelf.


Mariska Boekhorst

De serie werken die worden getoond bestaan uit afdrukken van voorbije levens. Opgetild, verschoven en samengevoegd. In stilte gemaakt op de koude vloer van een middeleeuwse kerk. Zoekend naar verbinding met het vergankelijke. 

Mariska Boekhorst (Gouda 1987) studeerde grafisch ontwerp aan kunstacademie Minerva. Ze woont en werkt in Zuidwolde. Zie voor meer informatie: mariskaboekhorst.nl


Anniek de Boer

“Al doende, kijkende en openstaande voor ontstaat….”

Dit gebeurt tijdens een wandeling, het openen van een melkdoos of  het experimenteren met materialen. Beeldend middels fotografie, houtskool, papier, metaal, hout en verder alles wat er voor handen ligt. Dit kan zowel twee als driedimensionaal zijn. Zoekend naar ritme, perspectief en de juiste verhouding. Eenvoud speelt hierin een grote rol.


De Biks

Wij gaan het dit jaar eens heel anders doen en de Schrijfkunst centraal stellen.

Een virus heeft er voor gezorgd dat de traditionele stroom schilderwerken van de cursisten hier is opgedroogd en omdat ook de letteren tot de kunsten mogen worden gerekend hier ons plan B.

We hebben nogal wat boeken in huis en die mogen weg. Liever dan in een boekenkastje bij de weg of ze naar Amnesty brengen stellen we ze dit jaar tentoon en mag u ze meenemen. Bijvoorbeeld een exemplaar uit de legendarische serie Openbaar Kunstbezit of een lekkere roman, zoek maar uit.

Of er deze keer weer een bandje speelt, we weten het niet, wat is zeker? Wel dat er wat bij te drinken is en ook dat glaasje bieden wij u gaarne aan. Alles voor de Kunst! Wees hartelijk welkom.


Bisytes Art

Het in 2006 opgerichte maatschap Bisytes Art is een kunstenaarsduo bestaande uit Robin Bisschop en Erik Sijtsma. Ze zijn gespecialiseerd in groot schilderwerk (muur- en paneelschilderingen) in opdracht. Naast het veelal grotere werk, schilderen en tekenen ze portretten van mens en dier. Ook maken ze met regelmaat eigen werk. De stijl van hun eigen werk varieert en heeft kenmerken van het realisme, surrealisme en het fantastisch realisme.

https://www.instagram.com/bisytes_art

www.bisytes.nl


Olaf Brouwer

Hij zou zich graag willen omschrijven als een gefaald minimalist en een gevorderd fraudeur, maar luister niet naar hem. Hij is knap, geliefd en de juiste lengte voor een man van zijn leeftijd (Citaat nodig).

Olaf speelt met imperfectie. Een omgestoten pot inkt verandert in zijn ouderlijk huis in Friesland. Vergissingen moeten iets betekenen, anders kun je net zo goed thuis blijven. ZIjn werken veranderen terwijl je kijkt – dit niet alleen door de overvloed aan materialen waarmee hij het doek bezwangert, maar ook omdat ze gedetailleerde werelden bevatten in een luid labyrint van prikkels en verderf.

Ieder werk bevat contrast, versmelting, organische vormen, herhalende patronen en een overvloed aan archetypen. Demonen, plaaggeesten, kwetsbare of onderdrukte vrouwfiguren, verrotting, versmolten of uit elkaar getrokken lichamen. De vraag prangt: wat is zijn probleem?

Olaf begint een doek vaak met wat inktvlekken, en als een Rorschach test worden hier figuren uit getrokken. Ze krijgen meer vorm en vallen weer uiteen; na vele lagen worden ze soms bijna uit het doek gebijteld. Vaak zijn het symbolen uit dromen en het onbewuste. Inspiratie van Hiëronymus Bosch, Escher en H.R. Giger zijn terug te vinden. Orde uit chaos scheppen is belangrijk. Olaf is niet vaak tevreden met wat hij maakt, noch is hij hiernaar op zoek. Hij zoekt naar een wrange glimlach en een vaderlijke stem die zegt: ik begrijp je, en hier is vijfduizend euro.

instagram.com/warempel92 en artofolaf.weebly.com


Marijke Buursink en Roelien Katerborg

Het thema Verbinding van dit derde Rondje Kunst bracht ons, Roelien en Marijke, er toe om ons werk samen te voegen. Verbonden in vriendschap, gaan we toch elk onze eigen (creatieve) weg. Roelien is gefascineerd door het spelen met lijnen en te zien dat daaruit patronen ontstaan, Marijke door het spelen met kleur en het vilten van wol, waaruit soms schilderijtjes ontstaan.

Deze zomer verdiepen we ons in elkaars werk en verbinden we ons werk door elkaars technieken te onderzoeken en te kijken welke co-creaties daar uit komen. We komen daarvoor regelmatig “over de brug”  – van het Boterdiep: we wonen aan weerszijden daarvan. Wat kunnen we elkaar bieden? Wat doet het materiaal daarbij en wat ontstaat er? Als dat geen Verbinding is!


Manon Dusseljee

Manon du Celliée    /  Manon Dusseljee

Ik ben autodidact en teken voornamelijk vrouwengezichten met softpastels. Eind december 2018 ontdekte ik via een korte workshop de softpastels!  Sindsdien teken ik zeker één Lady in 10 dagen. 

 “My ladies”    “I’m every woman   It’s all in me” 

Pastelkrijt of pastel is een soort krijtstift om mee te tekenen en bestaat in de varianten hard pastelkrijt, oliepastelkrijt en zacht pastelkrijt. In tegenstelling tot wat de naam zou doen vermoeden, kunnen met pastel ook zeer felle kleuren verkregen worden. De werken die met pastel worden gemaakt worden wel pastels genoemd. 

Ik ben blij mijn hobby te hebben gevonden. Ik had sinds het voortgezet onderwijs geen tekening meer gemaakt.  Ik verlies mij in het portret, ken geen regels en nauwelijks technieken, daarmee ben ik zo vrij als een vogel te doen wat ik wil en zijn de dames vaak mede daardoor niet van deze wereld… Ooit wil ik de overstap gaan maken naar verf en de dames op grote doeken laten schitteren. Natuurlijk zal ik mij de basistechnieken eigen gaan maken, maar daar heb ik nog tijd genoeg voor!

Zie ook mijn Instagram :  Manon_du_celliee of facebook: https://www.facebook.com/ladiesofmd

(Manon Dusseljee;  Du Celliée_ is de schrijfwijze van mijn achternaam in het frans: Meaux 1666)


Sabine Hahnel en Dörte Mierau

Sabine Hahnel en Dörte Mierau laten zich graag uitdagen door hun favoriete materialen klei en glas en de bijhorende, soms ouderwetse, dan weer hypermoderne kleuren- en verfmengsels.

Het experimenteren met vorm, patroon, structuur, glazuur, brandcurves en de aandacht voor de gebruiker brengt iedere keer verrassende resultaten, niet alleen maar vooral in pandemische tijden. Een pannenlap herrijst als bonbonnière. Een neogotisch kerkpatroon wordt vastgelegd op glazen tegels. 

Waar voor de ene het materiaal, dient voor de andere het concept als uitgangspunt. Beiden verbinden op vriendschappelijke wijze hun zoektochten, uren in hun werkplaatsen en de gedeelde vreugde over geslaagde resultaten.

Sinds Corona is voor Sabine en Dörte ook de verbinding met de dorpse gemeenschap hechter geworden. Graag nodigen beiden daarom tijdens de kunstroute uit voor een hapje en drankje aan de voor deze gelegenheid speciaal met keramiek en glas aangeklede tafel.  

Dörte Mierau, www.mierauglass.nl, mierauglass@gmail.com


Lucille Hasselaar en Liesbeth Koster

Wij zijn Lucille Hasselaar en Liesbeth Koster en we kennen elkaar via ons werk sinds 1983. Beide zijn wij violistes in het Frysk Orkest geweest en later na de fusie bij het Noord Nederlands Orkest. Wij schilderen de laatste 15 jaar samen en dat geeft een mooie verbinding. Al die jaren hebben wij samen vele schildercursussen en -workshops gevolgd. Lucille houdt van portret, mixed media en abstract. Liesbeth schildert graag mensfiguren, portret en bomen, zie ook www.liesbethkoster.nl. Wij hebben ook elkaar geschilderd. Dat heeft mooie portretten opgeleverd en altijd in onze eigen stijl. Dus wees welkom en kom kijken!

Roelof Hoving

Het werk van Roelof Hoving varieert van ‘en plein air’ geschilderde landschappen en bouwwerken tot abstracte ruimtelijke sculpturen.

Na tien jaar werkzaam te zijn geweest als Docent Kunstvakken besloot Roelof in 2018 zich volledig te richten op het maken van kunst. Van schilderen buiten verplaatste hij zijn werkgebied naar het atelier. Binnen, in de stilte, tot inkeer komen. Filosoferen en laten inspireren.

Naast schilderen met olieverf werkt Roelof steeds vaker aan ruimtelijke objecten van gips, metalen en hout.

Bouwwerken, de wind, ruimte en licht zijn terugkerende onderwerpen in zijn werk.

De symbolische betekenis is voor hem van belang.

Roelof Hoving studeerde Docent beeldende kunst en vormgeving aan de Academie Minerva. Hij woont met zijn gezin in Groningen en heeft zijn atelier in Slochteren waar hij ook schildercursussen verzorgd.

Info en contact: www.roelofhoving.com – roelofhoving(@gmail).com – instagram.com/roelof.hoving



Luuk Huisman

Sinds zijn jeugd is Luuk gefascineerd door het eigenhandig ontwerpen én maken van creaties in de breedste zin van het woord; tekenen, schilderen, solderen/lassen, hout- en steenbewerking…

Eind 2018 heeft hij na een periode van 20 jaar zijn passie voor tekenen en schilderen weer opgepakt. Daarbij varieert hij graag met verschillende stijlen. In zijn jeugdjaren bestond zijn werk met name uit olieverf schilderijen en sprak Rembrandt en Ilja Repin hem erg aan. Zijn laatste creaties zijn uitgevoerd met acrylverf waarbij werken zijn gebaseerd op de stijl van oa. Ton Schulten en Leonid Afrémov. Portretten worden door hem uitgevoerd in potlood en olieverf.

Vanaf april tot en met juni 2021 heeft Luuk diverse werken geëxposeerd in de plaatselijke broodboetiek. Vanuit het project ‘Van Saai Naar Fraai’ zijn door hem twee Enexis kastjes kleurrijk beschilderd met acrylverf. Welke ondergrond gebruikt wordt maakt hem niet, hij experimenteert graag. Diverse onderwerpen van zijn laatste werken zijn geïnspireerd op Zuidwolde.


Jufjuut en Maaistar

Dit jaar was de 1e editie van de Vintage markt aan ’t Boterdiep. Een lang gekoesterde wens om de liefde voor verzamelen, styling ambacht en hergebruik samen te brengen. Een tijdelijke winkel met een wisselend aanbod van zelfgemaakte en verzamelde interieur en fashion items.

Jufjuut (docent en textielfanaat) en Maaistar (interieurstylist en etaleuse) bundelen hun krachten en ideeen en maakten een toffe presentatie van alles wat hen inspireert.

Hergebruik en aandacht voor mooie details zetten we dit keer in op een ludieke wijze: tijdens het rondje Boterdiep zitten we klaar op terplekke jouw tas of jas te upcyclen / samenstellen

Verbinden van mooie verzamelde stoffen,,oude kleding  en deze voorzien van kantjes & bandjes tot jouw eigen unieke item!  Gewoon even kijken kan natuurlijk ook: we hebben een ‘kleintje Vintagemarkt!.


Martin van Kampen

De schilderijen van Martin zijn divers. Landschappen, portretten en af en toe ook uitstapjes naar het abstracte.  Altijd op zoek naar een bepaalde sfeer waardoor het werk boeiend wordt.
Martin werkt ook in opdracht. Portretten van mensen, honden en katten worden realistisch geschilderd.
 Naast het schilderen doet hij aan alternatieve fotografische technieken waarbij alles met de hand gedaan wordt en waarbij je door te experimenteren het beeld kan manipuleren. In het gombichromaat proces bijvoorbeeld waarbij je werkt met aquarelverf, Arabische gom en een lichtgevoelige stof. Het eindresultaat is een fotografische afbeelding op papier met aquarelverf.


Linda Noordhuis


Linda Noordhuis’ werk begeeft zich op het raakvlak tussen woord en beeld; het zijn portretten dicht op de huid in verf of taal. Voor het project Kijk Mijn Kunstwerk is ze op zoek naar het verhaal achter het kunstwerk. Een project dat begon in Zuidwolde is nu verbonden met Vlieland in het boek: Vlielanders, eilanders en badgasten. Verhalen over kunstwerken. Het gaat over de connectie van het werk met de geïnterviewde, de gemeenschap en de wereld daarbuiten. De persoonlijke verhalen bevatten universele thema’s zoals liefde, rouw, geloof, gezondheid, gemis en hoop. 

Het kunstboek met portretfotografie van Klaas Huizenga is in beperkte oplage verschenen bij Museum Tromp’s Huys op Vlieland en speciaal voor Rondje Kunst verkrijgbaar aan het Boterdiep westzijde 67.

Linda Noordhuis woont in Zuidwolde en studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en Università degli Studie te Siena, Italië. Ze is als docent Nederlandse Taal en Cultuur verbonden aan de Hanzehogeschool Groningen, daarnaast maakt ze vrij werk als schilder en schrijver. Zie: www.lindanoordhuis.nl, voor contact: info@lindanoordhuis.nl.

Dick en Anneke Noordhuis

Van Weiland tot Parktuin

Wat twintig jaar geleden een weiland was, is door Dick en Anneke Noordhuis getransformeerd tot een parktuin. De tuiniers hebben zich toegelegd op het planten van bijzondere boomsoorten: oude fruitrassen, een verscheidenheid magnolia’s – die bloeit van wit tot geel en blauw – speciale bomen zoals de liriodendron, pauwlonia, metaseqoia en de zakdoekjesboom: davidia involucrata. U bent van harte welkom voor een wandeling in deze parktuin en laat u verrassen: het groen wordt gecompleteerd door schilderijen, keramieken objecten, totempalen, huizen, dieren en fantasievolle verschijningen. 


Frans Rodermans

Het leidend uitgangspunt voor mijn werk is dat het non-figuratief is en vrij van associaties.

Om dit te realiseren maak ik gebruik van mijn persoonlijke voorkeur voor patronen, herhalingen en ritmes in kleur en vorm. Waar de basis de ene keer ligt in een random vertaling van de idee is mijn werk de andere keer beredeneerd en logisch van opbouw. Verhoudingen, herhalingen, kleurgebruik en ritme zijn vaak te herleiden en herkenbaar. Mijn werk is ambachtelijk en rationeel.

Wat betreft mijn reliëfs ben ik schatplichtig aan het werk van Jan Schoonhoven. Ik gebruik zijn vormtaal en techniek. Waar ik in mijn aquarellen zoek naar kleurcontrasten zoek ik in mijn reliëfs naar het spel tussen licht en donker.


Frans Le Roux

Striptekenaar en cartoonist Frans Le Roux houdt zondag open huis in zijn
atelier aan het Boterdiep nr. 2. Daar kun je zien hoe de tekeningen van
zijn Ravensburger puzzelserie  tot stand komen, van eerste schets tot
aan het definitieve eindresultaat. Speciaal voor deze gelegenheid heeft
hij ook een klein voorraadje puzzels in huis gehaald van zijn serie
Cities of the World. Deze zijn die dag te koop, en de koper krijgt er
een gesigneerde prent bij cadeau. Als de puzzels zijn uitverkocht kun je
ze altijd nog bestellen bij de webwinkel shop.fleroux.nl.


Els Sandijck

Het thema “verbinding” is door Els uitgewerkt in een aantal acryl en krijt werken.

Ze schildert al een aantal jaren met een vaste groep onder leiding van een docent bij VRIJDAG.

Ook schilderende ze mee met het project “van saai naar fraai” in Zuidwolde.

Haar werk is erg kleurrijk.


Marjan Schaap

Het werk van Marjan Schaap ontleent zijn zeggingskracht aan vormen die “de tijd”  in zich dragen. Maar vooral ook aan de huid van de klei, de kleuren van natuurlijke pigmenten en oxides.

De beelden vertellen over dat wat er altijd al was en altijd blijven zal: een woordeloze essentie die zich schuilhoudt in de dingen.

Ook haar dierportretten komen voort uit verwondering en het zoeken naar de uitdrukking en eigenschappen van dat specifieke dier.

“Verwonderen is met je blik iets omvormen tot een wonder, je afvragen wát je ziet, en het een betekenis geven, een ziel toekennen.”

De beelden zijn krachtig en kwetsbaar, strijdlustig of aandoenlijk en raadselachtig tegelijk.

Het werk is gestookt op 1200 graden en weersbestendig.

Marjan Schaap volgde de lerarenopleiding Ubbo Emmius en Academie Minerva in Groningen

en geeft les sinds 1980.

www.marjanschaap.nl


Ineke Schutte

Jarenlang heb ik in het platte vlak gewerkt.

Ik hield me graag bezig met schilderen, tekenen en vooral grafische technieken als etsen en steendruk.

Af en toe maakte ik een uitstapje naar model- en portretboetseren.

Vanaf 2019 ben ik ruimtelijk gaan werken. Dat vraagt nieuw onderzoek naar inhoud en vorm.

Ik ben begonnen met de ronde vorm, de cirkel. 

Nu laat ik graag iets zien van mijn ontdekkingen.


Marijke Schutte

Marijke Schutte werkt op experimentele wijze met voornamelijk analoge fotografische technieken, met een voorliefde voor fotografisch papier. Door als een “gekke uitvinder” te spelen, worden ontdekkingen gedaan en op eigen wijze de grenzen van de fotografie onderzocht.

De werken die tijdens het rondje kunst worden getoond zijn onderdeel van een lopend onderzoek naar sculpturale fotografie en de verbinding tussen ruimtelijkheid en het platte vlak.

Door het vouwen van fotografisch papier in ruimtelijke origami vormen zijn driedimensionale (papieren) negatieven ontstaan. Deze ruimtelijke papieren vormen zijn gebruikt als drager voor verschillende alternatieve fotografische technieken en vervolgens uitgevouwen, en in platte vorm digitaal ingescand en uitgeprint.


Nico Schutte

Gestuurd toeval

Nico Schutte

Al mijn werk dat bij het Rondje Kunst wordt getoond kun je onder de noemer fotografie scharen. Toch is het niet alleen het zoeken van een geschikt onderwerp, het maken van een mooie compositie en het technisch perfect afdrukken van de gemaakte foto. Ik vind het uitdagend om ook het toeval een kans te geven. Dat doe ik door naast digitaal ook analoog te werken, en dan vooral met direct-klaar films. Dat kan Polaroid 55 film zijn die al 60 jaar over de datum is, moderne Polaroid 600 film die ik ‘demonteer’ om bijzondere effecten te krijgen of de tweedelige films die je uit elkaar moest trekken. Daarvan gebruik ik het deel dat altijd weggegooid werd. Dan scannen en digitaal nabewerken. Door de films anders te gebruiken dan de fabrikant bedoeld heeft kun je interessantere resultaten krijgen dan wanneer je volgens het boekje werkt. Ik ben benieuwd wat je er van vindt.



Roel Stolvoort

Al meer dan 30 jaar ben ik aan het schilderen. Ik heb diverse cursussen en opleidingen gevolgd waaronder de Basisopleiding Kunstacademie aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht (1995).

Ik schilder voornamelijk met acryl, op papier of doek, zowel figuratief als non-figuratief. Afgelopen jaar heb ik me laten inspireren door de schilders van de Ploeg. Kenmerkend in mijn werken is het expressieve en complementaire kleurgebruik zoals dat door de schilders van de Ploeg is toegepast. Het Groninger landschap, de stad, de zee, het zijn allemaal karakteristieke elementen die zijn terug te vinden in de schilderijen die ik de afgelopen periode heb gemaakt.

www.galerie-roel.nl


Diederik Storms

‘beeldhouwen met lichtinval’

Mijn atelier is in een voormalig klein fabriekje, achter mijn huis in het dorpje Noordwolde, vlakbij de stad Groningen. Het is een prachtige lichte en inspiratievolle ruimte. Ik werk veel met ruwe basismaterialen zoals gevonden hout en stenen, maar ook versteend hout en roestvrij staal. Dat combineer ik met helder plexiglas. Dit is een heldere hoogwaardige kunststof waarvan ik de blokken restmateriaal gebruik. Bijzonder aan plexiglas is de mogelijkheid om te ‘beeldhouwen met de lichtinval’. Dat doe ik met beeldhouwtechnieken zoals houwen, frezen en schuren, soms met behulp van tandartsgereedschap. Veel komt neer op ambachtelijk handwerk.

Mijn inspiratie haal ik uit de natuurlijke omgeving. Mijn beelden vormen vaak fragmenten uit de oude natuur, zoals boomstammen, takken, versleten stenen en verwaaide oude bomen.

Meer op https://www.diederikstorms.nl/

In opdracht maak ik soms ook herinneringswerken oftewel grafkunstwerken voor nabestaanden. Meer daarover op: https://www.grafkunstwerk.nl/


Paul de Vos

Paul de Vos ( 1960) beeldend kunstenaar, afgestudeerd aan de kunstacademie Minerva, Groningen in combinatie met het instituut voor Sonologie te Utrecht(1985) maakte de eerste 20 jaar experimentele installaties.

Uit een groeiende belangstelling naar de klassieken en de natuur is Paul  portretten en bronzen beelden gaan maken.

Zijn bronzen beelden worden op het hoogste niveau gegoten en gepatineerd in  Zottegem en Oudenaarde, te België.

Paul zegt over zijn werk; ‘Het is de draaiing,”de Figura Serpetinata” genoemd, die als gids de toeschouwer om een beeld leidt, zoals we die ook kennen van het werk van Jean Giambologna en Adriaen de Vries. Het zijn de vlakken in een beeld die als een trap omhoog de beweging volgen. Het is een beweging omlaag als een lichtstroom van de zon dat als een waterstraaltje naar beneden valt.”

Website; www.vosart.nl


Ineke Wapsenkamp

Naar aanleiding van de oproep in Boeskoolnijs maakte ik een schilderijtje met als onderwerp het Groene Ommetje, de mooie groene verbinding tussen onze beide dorpen.

De laatste tijd beschilder ik ook de papieren tassen van bezorgdiensten zoals Thuisbezorgd.nl.  In de Coronatijd kwam ik die volop tegen en ik wilde ze gebruiken als kadoverpakking,  liefst om lokale producten aan vrienden en familie te geven.  Zo verbind ik de ontvangers met mijn eigen dierbare plekken.

In 2014 begon ik met schilderen. Bij Frans Hage, in De Meenschaar in Bedum. Tussendoor volgde ik workshops bij Theo Onnes en Antje Sonnenschein in Wehe-den-Hoorn. En ook bij Sip Hofstede. Van hun wilde ik graag leren hoe je met een losse toets schildert. Ik teken en schilder graag landschappen, meestal acryl op papier of doek. Nog steeds schilder ik eens per veertien dagen met een vaste groep in de Meenschaar in Bedum. Mijn eerste werken waren Groninger landschappen en dat thema is een beetje blijven hangen. Je ziet dat ook terug op de papieren tasjes. Sinds kort leg ik mij ook toe op urban sketching, waarbij ik mijn pentekeningen van stadstafereeltjes inkleur met soft pastel.


Koosje Zijlstra

Koosje Zijlstra, 1951, Beeldend Kunstenaar.

Fijn om werk te mogen exposeren tijdens Rondje Kunst in het huis van Jacob Wijnstra , Boterdiep WZ 21, tegenover het Enexis kunstkastje “Landschap Zuidwolde.” Tegenwoordig schilder ik met acrylverf en gebruik meerdere technieken zoals collage, en gebruik dan penseel en paletmes . Maar ben ooit begonnen als aquarellist. Na verschillende galeries exposeer ik de laatste jaren bij Kunstwinkel Ogenblik aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden. Een bijzonder project is gestart in 2018  Buiten galerie Van Saai naar Fraai waarbij samen met andere kunstenaars en amateurs , kinderen en ouderen , 20 elektriciteitskastjes van Enexis in Groningen zijn beschilderd.  Daarna in 2020 is het project “Van saai naar Fraai ” uitgebreid naar het mooie dorp Zuidwolde (Gr. ) en Noordwolde. Tijdens Rondje Kunst zal hier ook een route kaart van beschikbaar zijn.

U bent van harte welkom.


%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close