Succesvolle 2e editie

Succesvolle tweede editie van Rondje kunst aan ’t Boterdiep

Op zondag 16 september vond het kunstevenement Rondje Kunst aan ’t Boterdiep plaats in Zuidwolde. Meer dan 500 kunstliefhebbers waren op de been gekomen om Zuidwolde te bezoeken. Zij werden getrakteerd op een heerlijke middag kunst en vermaak op een mooi nazomermiddag. Bij Moeke Vaatstra aan het Boterdiep kon vanaf 13.00 uur gestart worden en een expositiegids gekocht worden.  Tot 17.00 uur waren de exposities van de kunstenaars te bewonderen. Naast de diverse vormen van beeldende kunst was er ook kunst in de vorm van muziek en theater. Op diverse mini podia langs en in het Boterdiep werden de bezoekers getrakteerd met optredens van diverse artiesten

IMG_9986 (002)

Meer dan 40 kunstenaars en artiesten

Tijdens het evenement Rondje kunst aan ’t Boterdiep toonden meer dan 40 kunstenaars en artiesten hun kunsten. Kunstenaars die onder andere meededen waren: Frans le Roux, Coby de Boer, Marijke Buursink, Marijke Schutte, Flip van Dijk, Roel Stolvoort, Piet Kruize, Lucille Hasselaar, Ineke Schutte, Erik Sijtsma, Diederik Storms, Ineke Wapsenkamp, Linda Noordhuis, Martin van Kampen,  Johanna Musch, Tiddo Havinga, Klaas Huizenga, Els Sandijck, Elizabeth Vink, José Bakker, Nico Schutte, Annelies en Lisa Schreuder. Naast de beeldende kunstenaars was er muziek van brassband Heman, Blue man Jazz Trio, Hans&Hildegard, Peter Beukema, Lapwerk. Was er een optreden van Martin Forget, een bus met Virtual Reality van VRROOM ,  sneltekenaar Jan Krol en konden de kinderen op het plein van Eldorado een zelfportret maken op pizzadozen.

 

Meer dan 25 tijdelijke galeries

In diverse tijdelijke galeries langs Boterdiep Oostzijde en Boterdiep Westzijde waren de kunstwerken te bewonderen. Bewoners aan het Boterdiep stelden op zondag 16 september hun huis, schuur, tuinkas, oprit beschikbaar voor dit unieke kunstevenement.  De galeries waar u de kunstenaars stonden, waren gemarkeerd en goed zichtbaar vanaf de straat. De galeries aan de westzijde Boterdiep liepen door, buiten de bebouwde kom van Zuidwolde, tot aan de voormalig grasdrogerij De Biks. Aan de Oostzijde van het Boterdiep waren de galeries gelegen tussen de woonboten en De Hoge Walsterheerd.

IMG_0041

Speciale (buiten)plaatsen

Naast de tijdelijke galeries in de diverse woningen aan het Boterdiep waren er andere speciale locaties waar kunst was te aanschouwen. Zo werden in de gereformeerde kerk aan het Boterdiep exposities van kunstenaars ingericht. Bij Eldorado was een Kinderkunstplein waar een optreden was van Martin Forget en waar kinderen zelf kunst konden maken. Op het veld naast De Hoge Walsterheerd, tegenover de bakker aan de andere kant van het Boterdiep, was een landschapskunst project.

 

Na succesvolle eerste editie, een grandioos vervolg

Rondje kunst aan het Boterdiep op zondag 16 september 2018 was het vervolg van de succesvolle eerste editie van 11 september 2016. Toen exposeerde circa 20 kunstenaars hun werken in diverse galeries aan het Boterdiep. Deze eerste editie van Rondje kunst aan het Boterdiep bracht een kleine 200 mensen op de been die op een prachtige nazomermiddag hebben kunnen genieten van kunst, Zuidwolde en het Boterdiep.

IMG_0038

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close