Martin van Kampen

Geboren 1966 in Heusden in de provincie Brabant. Martin schildert al sinds zijn tienerjaren. Autodidact, maar opleidingen gevolgd bij verschillende kunstenaars en aan de Wackers academie in Amsterdam. De laatste jaren schildert hij elke week met een groep mensen bij Noorder-ateliers in Groningen. Bij dit atelier is hij ook begonnen met een tweejarige verdieping in het portret schilderen.  Schilderen is je blijven ontwikkelen vanuit verschillende invalshoeken, leuk met mensen die dezelfde passie hebben.
Zijn interesse is divers. Landschappen, portretten en af en toe ook uitstapjes naar het abstracte.  Altijd op zoek naar een bepaalde sfeer waardoor het werk boeiend wordt. De ene keer is een schilderij vlot van toets en in korte tijd geschilderd, een andere keer weer in meerdere lagen en verder uitgewerkt.
Martin werkt ook in opdracht. Portretten van honden en katten worden realistisch geschilderd.Naast het schilderen kreeg hij ook interesse in de fotografie en tijdens zijn opleiding aan fotogram, de foto academie en met name bij polychroom in Middelburg in historische fotografische technieken. Fotografische technieken waarbij alles met de hand gedaan wordt en waarbij je door te experimenteren het beeld kan manipuleren. In het gombichromaat proces bijvoorbeeld waarbij je werkt met aquarelverf, Arabische gom en een lichtgevoelige stof. Het eindresultaat is een fotografische afbeelding op papier met aquarelverf.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen:

 

http://www.martinvankampen.com

martinvankampen@live.nl

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close